Follow us on:

A GARDEN ON THE COURTYARD

  • View of the perennial border.


  • The garden before the renovation.


  • Project concept: diagram of the requested needs and main functions.


  • Rendered plan of the project.


  • View of the garden.



  • View of the border concealing the metallic grid.



  • Detail of some perennial plants: Echinacea purpurea, Rudbeckia fulgida.



Location:Paderno Dugnano
Year:2014
Customer:Private

Makeover of the garden attached to a ground-floor flat, facing the inner courtyard of a residential complex. One side of the garden is taken up by a metallic grid supplying light and ventilation to the garage space underneath.

The project includes an elliptical lawn in the centre. Along the sides, shrubs, intermingled with perennial plants, create a coloured mixed border designed to reduce the visual impact of the venting grid and offer continuous flowering all year round.


(Images published with customer’s authorisation)